multiwine
Pascal Jolivet Attitude Sauvignon Blanc 600451

Zdjęcie przedstawia wino w wybranym roczniku, dostarczona butelka może odbiegać od przedstawionej na zdjęciu.

Pascal Jolivet Attitude Sauvignon Blanc 600451

Białe, Wytrawne 2016 0,75 L korek
Spokojne Kategoria
Vin de Pays du Val de Loire Apelacja
59,99 zł promocyjna
79,99 zł podstawowa
381 sprzedanych butelek
8,53 średnia ocen: 15 głosów
87 ocena sommeliera

opis wina

Attitude Sauvignon Blanc to nowość w portfolio win od Pascala Jolivet. Barwa jasnożółta tego francuskiego wina, ładnie współgra z nutami dojrzałych cytryn, jabłek oraz niuansami mineralnymi. Usta zdecydowane, pełne, z dobrze wyciągniętą kwasowością, dzięki której wino jest orzeźwiające. Świetne wino z Doliny Loary, głównie za sprawą rewelacyjnej relacji ceny do jakości.

10-12°C TEMP. PODANIA
Gotowe do picia wiek
Nie leżakowanie
Pascal Jolivet producent

opinia sommeliera

Owoc, soczystość, nowoczesność.


Oceny użytkowników

Każda opinia ułatwia wybór właściwego wina Tobie i innym Klientom
7ocena
10.05.2018

bardzo fajne mineralne wino. W zapachu zakwiecona łąka w rozkwicie. W smaku nuty cytrusów, limitek, kiwi czy dojrzałych kwaśnych jabłek. Idealna na sezon szparagowy a poza nim do homara.

8ocena
03.10.2017

Większa słodycz w nosie, niż w smaku. Owocowe, ale niesłodkie. Wytrawne, ale lekkie. Niegenialne, ale warte powrotu...

7,5ocena
23.04.2014

Nie ma co się rozpisywać - po prostu bardzo dobre S.B.! Wszystko w nim jest takie jak powinno. Obowiązkowa pozycja.

9,5ocena

Znakomite wino dla specjalnych gości. Na prezent dla teściowej, pod warunkiem, że lubi mocno wytrawne, owocowe sauvignon. Osobiście złamałam je marynowanym na słodko, po skandynawsku, łososiem. Ale można po prostu ukoronować nim piękny zachód słońca:)

9ocena
05.11.2011

Smakuje doskonale, aromat owocowy i świetna wytrawność połączone powodują, że pasowało zarówno do ryby, jak i do czekoladowego tortu:)

10ocena

Niesamowite wino. Jest w nim i świeżość i lekkość. Na lato, na tarasie, do dań orientalnych, albo sałat. Ciekawe jak będzie smakować jesienią?