Orzeźwiający smak, niepowtarzalny aromat owoców prosto z sadu – to wszystko znajdziesz w butelce cydru. Ten cudownie lekki, kilkuprocentowy alkohol całkowicie wytwarzany jest ze świeżo tłoczonego, następnie sfermentowanego soku z mocno dojrzałych jabłek. Uwielbiany przez koneserów lżejszych trunków, cydr wyróżnia się nieco słodkim i kwaskowym smakiem. A co najważniejsze, nic tak nie gasi pragnienia jak kieliszek tego złocistego, lekko musującego “jabłecznika”.
A jak produkuje się cydr? Jabłka rozgniata się i wyciska sok w prasie, a następnie należy go sklarować. Następnie pora na fermentację z konkretnymi rodzajami drożdży selekcjonowanych. Później napój jest filtrowany z użyciem ziemi okrzemkowej.Jako pasjonaci klasycznego rzemiosła i autentycznych smaków, jesteśmy zwolennikami wyłącznie najlepszych produktów, które zachwycą nawet najbardziej wymagających miłośników cydru.
Poniżej znajdziesz cydry z Lubelszczyzny, malowniczego regionu o długich tradycjach sadowniczych. Dzięki rodzimym, starannie pielęgnowanym owocom, nasze produkty to kwintesencja smaku i jakości. Nie zawierają dodatku sztucznych aromatów i barwników – sama natura. To wyjątkowy smak regionu zamknięty w butelce cydru.
Koniecznie sięgnij po:
Nasze produkty oferujemy w bardzo przystępnej cenie - od kilku do kilkunastu złotych. Dzięki temu każdy może cieszyć się jego wyjątkowym smakiem. Sprawdź poniższe cydry i przekonaj się, dlaczego zyskuje on uznanie wśród wielbicieli lekkich alkoholi.
Najbardziej odpowiednią temperaturą podania cydru jest schłodzenie go do 10-12 °C oraz degustacja w kieliszkach do wina lub subtelnych pokalach na nóżce. A dlaczego cienkie szkło? Ponieważ pięknie uwidacznia klarowność i barwę napoju.
Cydr możemy pić solo jak i w postaci orzeźwiających drinków.
Słodki cydr doskonale smakuje z serami pleśniowymi, podczas gdy te bardziej wytrawne wybitnie komponują się z serami kozimi. Natomiast camembert i brie idealnie współgrają z obiema wersjami. Podawaj także cydr do codziennych dań, od owoców morza po dania z ryb, drobiu, sałatki oraz warzywa grillowane a nawet z mięsem wieprzowym przygotowanym na grillu, pieczonym lub duszonym.
Nie zapominaj także o naturalnym połączeniu cydr i szarlotka.
podstawowa
podstawowa
Lato, słońce, wspaniała pogoda. Aż się prosi, aby w takiej scenerii sięgnąć po cydr - napój na bazie soku jabłkowego. Swoją świeżością i orzeźwieniem wprawi w dobry nastrój każdego. Na rynku jest mnóstwo rodzajów cydrów, który wybrać? Pozwól, że podpowiem…
Lato, słońce, wspaniała pogoda. Aż się prosi, aby w takiej scenerii sięgnąć po cydr - napój na bazie soku jabłkowego. Swoją świeżością i orzeźwieniem wprawi w dobry nastrój każdego. Na rynku jest mnóstwo rodzajów cydrów, który wybrać? Pozwól, że podpowiem…
podstawowa
podstawowa
podstawowa
podstawowa
podstawowa
podstawowa
podstawowa
podstawowa
podstawowa
podstawowa
Powiedz nam co lubisz, a wybierzemy najlepsze wina dla Ciebie
Ciasteczka są jak dobre wino - sprawiają przyjemność. Ta strona musi korzystać z ciasteczek aby świadczyć usługi na najwyższym poziomie. Dalsze korzystanie ze strony oznacza, że zgadzasz się na ich użycie.