Wino Tollo Aldiano Trebbiano d'Abruzzo D.O.C. 600503

Zdjęcie przedstawia produkt kategorii Wino Tollo Aldiano Trebbiano d'Abruzzo D.O.C. w wybranym roczniku, dostarczona butelka może odbiegać od przedstawionej na zdjęciu.

Wino Tollo Aldiano Trebbiano d'Abruzzo D.O.C. 600503

Białe, Wytrawne 0.75 L korek
Szczep
Spokojne Kategoria
DOC Trebbiano d’Abruzzo Apelacja
49.99 zł

podstawowa

446 sprzedanych butelek
7.94 średnia ocen: 9 głosów
87 ocena sommeliera
2 nagrody winiarskie

Opis Tollo Aldiano Trebbiano d'Abruzzo D.O.C.

Cantina Tollo to jeden z najbardziej uznanych i zdobywających największą liczbę medalów na konkursach winiarskich, producentów wina w Abruzji. Aldiano, wyprodukowane ze szczepu Trebbiano, to doskonałe włoskie wino, odznaczające się dobrą równowagą i słomkową barwą, przyozdobioną złoto-zielonymi refleksami. W nosie wyczujemy intensywne nuty tropikalne, w tle natomiast dodatkowo pojawia się miód i wanilia.

8-10°C TEMP. PODANIA
Gotowe do picia wiek
6 leżakowanie
Cantina Tollo S.C.A. producent

Charakterystyka Tollo Aldiano Trebbiano d'Abruzzo D.O.C.

Rześko smak
Minerały i owoce aromat
Gotowe gładkość
Dobrze zbudowane budowa

Oceny użytkowników o: Tollo Aldiano Trebbiano d'Abruzzo D.O.C.

Każda opinia ułatwia wybór właściwego wina Tobie i innym Klientom
24.01.2023

Przyjemne wino

09.12.2021

Super....

8ocena
22.06.2020

Ciekawa włoska propozycja wina w dobrym roczniku warte kupna i degustacji

10ocena
20.02.2020

Absolutne 10 w stosunku jakości do ceny. Wspaniale glebokie aromaty, dlugie na języku, wyważone, aromatyczne. Niejedno jeszcze kupie!

7ocena

Kształt - podobno ma znaczenie. Najpierw zwróciłem więc uwagę na butelkę. Tak jak w motoryzacji Włosi potrafią zadbać o wrażenie estetyczne. Ale w Tollo - jak Alfa Romeo - wnętrze też jest dopracowane do perfekcji. W smaku nie jednostajne, różnorodność myśli i skojarzeń, to czuję przy każdym kontakcie z kieliszkiem Według "książki" najlepiej powinno smakować w temperaturze 8-10, ja jednak polecam mocniejsze "zmrożenie". Albo - jeśli nie obawiamy się oskarżenia o "profanację" - wrzucenie kostki lodu. Wtedy jest jeszcze bardziej apetyczne.