Zdjęcie przedstawia produkt kategorii Wino Sherry Àlvaro Domecq Cream Aranda Jerez 0.75 l w wybranym roczniku, dostarczona butelka może odbiegać od przedstawionej na zdjęciu.
podstawowa
Półsłodkie, gęste sherry, o bursztynowo-mahoniowym kolorze powstałe z połączenia odmian Palomino oraz Pedro Ximenez. Wino dojrzewało w beczkach z dębu amerykańskiego, co zaowocowało głębokim smakiem oraz ciekawym aromatem. Sherry Cream w smaku jest aksamitne, ciepłe, można wyczuć słodkie suszone owoce takie jak rodzynki czy daktyle z mocnym, długim finiszem. W nosie słodkie, suszone owoce, drewno cedrowe oraz lekko drapiące nuty ciemnego miodu. To hiszpańskie sherry idealnie pasuje zarówno do kremowych ciast, jak i do miękkich, pleśniowych serów.
Pierwszy łyk od razu ujawnił silne aromaty bakaliowe i mocną słodycz delikatnie zmąconą goryczką. Kolejne wchodziły coraz gorszej i przez dłuższy czas niezbyt wyraźnie czułem alkohol, którego jest tu aż 18,5%. Zdecydowanie nie mój smak, choć koneser tego typu trunków może być zachwycony.
Pierwszy łyk od razu ujawnił silne aromaty bakaliowe i mocną słodycz delikatnie zmąconą goryczką. Kolejne wchodziły coraz gorszej i przez dłuższy czas niezbyt wyraźnie czułem alkohol, którego jest tu aż 18,5%. Zdecydowanie nie mój smak, choć koneser tego typu trunków może być zachwycony.
Cream to podstawowy rodzaj słodkiego Jerez, który powstaje przez zmieszanie słodkiego Pedro Ximenez z wytrawnym Oloroso. Ten tutaj dojrzewał dodatkowo 12 lat w beczce, więc niech nie zdziwią Was nuty skórki orzecha włoskiego, suszonych daktyli, skórki pomarańczy, suszonego mango, fig i karmelu. W ustach dość proste jak na sherry, ale są przyjemne nuty skórki pomarańczy, włoskich orzechów, suszonych fig, karmelu, może nawet wprawny aparat odnajdzie trochę nut grzybowych. Wino duże, pocieszające i smaczne.
Cream to podstawowy rodzaj słodkiego Jerez, który powstaje przez zmieszanie słodkiego Pedro Ximenez z wytrawnym Oloroso. Ten tutaj dojrzewał dodatkowo 12 lat w beczce, więc niech nie zdziwią Was nuty skórki orzecha włoskiego, suszonych daktyli, skórki pomarańczy, suszonego mango, fig i karmelu. W ustach dość proste jak na sherry, ale są przyjemne nuty skórki pomarańczy, włoskich orzechów, suszonych fig, karmelu, może nawet wprawny aparat odnajdzie trochę nut grzybowych. Wino duże, pocieszające i smaczne.
Typowe andaluzyjskie sherry. I jest to komplement. Bardzo słodkie, bardzo intensywne. Przepyszne, gdy mocno schłodzone. Z uwagi na intensywność i słodkość, najlepsze wrażenie robi w pierwszych dwóch-trzech łyczkach. Więcej "na raz" nie ma sensu pić - ale to chyba wszyscy o sherry wiedzą. Krzepi.
Typowe andaluzyjskie sherry. I jest to komplement. Bardzo słodkie, bardzo intensywne. Przepyszne, gdy mocno schłodzone. Z uwagi na intensywność i słodkość, najlepsze wrażenie robi w pierwszych dwóch-trzech łyczkach. Więcej "na raz" nie ma sensu pić - ale to chyba wszyscy o sherry wiedzą. Krzepi.
Super! Wyraziste, z dobrze wkomponowaną słodyczą. Posiada nuty orzechowe (nerkowca, laskowy i włoski), w tle występuje przyjemna nuta toffi.
Super! Wyraziste, z dobrze wkomponowaną słodyczą. Posiada nuty orzechowe (nerkowca, laskowy i włoski), w tle występuje przyjemna nuta toffi.
Niestety moja opinia o tym trunku ,nie będzie dobra, zbyt mocne ,zbyt "surowe" jak na słodycz, którą ma raczyć...zwodzi na manowce...
Niestety moja opinia o tym trunku ,nie będzie dobra, zbyt mocne ,zbyt "surowe" jak na słodycz, którą ma raczyć...zwodzi na manowce...
Twoje konto na Winezja.pl jest już połączone z innym numerem karty w programie Kocham Wino. Chcesz zaktualizować dane swojej karty? Napisz do nas: winezja@vino-klub.cz
OkCiasteczka są jak dobre wino - sprawiają przyjemność. Ta strona musi korzystać z ciasteczek aby świadczyć usługi na najwyższym poziomie. Dalsze korzystanie ze strony oznacza, że zgadzasz się na ich użycie.