Zdjęcie przedstawia produkt kategorii Wino Finca la Meda Tinta de Torro Tempranillo w wybranym roczniku, dostarczona butelka może odbiegać od przedstawionej na zdjęciu.
podstawowa
Finca la Meda Tinta de Torro Tempranillo, to nowa etykieta wina hiszpańskiego Bajoz Tempranillo Toro, które charakteryzuje się głęboką wiśniową barwą z jasnymi, fioletowymi refleksami. W nosie wyczuejmy dojrzałe owoce truskawki, śliwki, porzeczki i owoce jeżyny. Lekko taniczne, dobrze zbalansowane, z elegancką i przyjemną końcówką.
Dla mnie to dobre "obiadowo - kolacyjne" wino. Bogate w aromaty, dobrze zbilansowane pod katem słodyczy i kwasowości. Może nie jest to wino z "Top" moich win, ale nie ma się czego wstydzić :-)
Dla mnie to dobre "obiadowo - kolacyjne" wino. Bogate w aromaty, dobrze zbilansowane pod katem słodyczy i kwasowości. Może nie jest to wino z "Top" moich win, ale nie ma się czego wstydzić :-)
Bardzo przyzwoite, hiszpańskie winko. Ciekawy aromat, bez szczególnej głębi, ale pije się przyjemnie. Warto spróbować.
Bardzo przyzwoite, hiszpańskie winko. Ciekawy aromat, bez szczególnej głębi, ale pije się przyjemnie. Warto spróbować.
zawiesiste, lekko slodkie, za ta cene calkiem ok
Gdyby je pić dla samej przyjemności nie powala, ale z grilowanym mięsem całkiem zgrabnie się komponuje 7/10
Gdyby je pić dla samej przyjemności nie powala, ale z grilowanym mięsem całkiem zgrabnie się komponuje 7/10
Ma dość wysoką kwasowość to prawda. Nawet trochę za wysoką jak na tempranillo. Aczkolwiek ja na bazie tego wina zrobiłam sos do polędwiczki wieprzowej i delektowałam się nim w trakcie obiadu - było to naprawdę wspaniałe doznanie. Świetnie skomponuje się też z grillowanym jedzeniem i w tym połączeniu ta większą kwasowość będzie jego prawdziwą zaletą.
Ma dość wysoką kwasowość to prawda. Nawet trochę za wysoką jak na tempranillo. Aczkolwiek ja na bazie tego wina zrobiłam sos do polędwiczki wieprzowej i delektowałam się nim w trakcie obiadu - było to naprawdę wspaniałe doznanie. Świetnie skomponuje się też z grillowanym jedzeniem i w tym połączeniu ta większą kwasowość będzie jego prawdziwą zaletą.
Niezłe. W górnej strefie, ale zgadzam się, że ma jakąś kwasowość, która lekko psuje kompozycję. Lecz do mięsa i drobiu - świetny dodatek.
Niezłe. W górnej strefie, ale zgadzam się, że ma jakąś kwasowość, która lekko psuje kompozycję. Lecz do mięsa i drobiu - świetny dodatek.
Mam taki mały test dla wina. Gdy nie chcę wypić całej butelki zostawiam sobie na drugi dzień lampkę, półtora. I wtedy nazajutrz albo smak jest cały czas wyraźny, albo staje się kompletnie płaski. W tym winie niestety stało się to drugie. Pierwszego dnia wino było poprawne, bez rewelacji, ale na drugi dzień to już lekko kwaśny kompot. Nie przekonało mnie.
Mam taki mały test dla wina. Gdy nie chcę wypić całej butelki zostawiam sobie na drugi dzień lampkę, półtora. I wtedy nazajutrz albo smak jest cały czas wyraźny, albo staje się kompletnie płaski. W tym winie niestety stało się to drugie. Pierwszego dnia wino było poprawne, bez rewelacji, ale na drugi dzień to już lekko kwaśny kompot. Nie przekonało mnie.
Twoje konto na Winezja.pl jest już połączone z innym numerem karty w programie Kocham Wino. Chcesz zaktualizować dane swojej karty? Napisz do nas: [email protected]
OkCiasteczka są jak dobre wino - sprawiają przyjemność. Ta strona musi korzystać z ciasteczek aby świadczyć usługi na najwyższym poziomie. Dalsze korzystanie ze strony oznacza, że zgadzasz się na ich użycie.