Zdjęcie przedstawia produkt kategorii Wino Scharzhofberger Auslese Mosel Saar Ruwer w wybranym roczniku, dostarczona butelka może odbiegać od przedstawionej na zdjęciu.
podstawowa
Egon Müller to człowiek ikona, wina wychodzące spod jego ręki to arcydzieła. Ten Rielsing klasy Auslese został wykonany z owoców częściowo pokrytych szlachetną pleśnią (botritys cinerea). Niespotykana głębia i idealna harmonia i współgranie słodyczy z kwasowośćią. Przenikline, niebywale intensywne. W tle nuty miodu i białych kwiatów. Nie podawać do niczego. Należy spożyć solo ciesząc się jego zawartością. Jedno z najlepszych win niemieckich na świecie.
Król winogron, dodatkowo z najlepszego siedliska w całej Saar. Scharzhofberger jest słowem magicznym, którego przedstawiciele nie raz wygrywali wielkie konkursy win, także w Polsce. Tu mamy iście mistrzowskie dzieło legendarnego już Egona Mullera, który z Rieslinga potrafi wyczarować cuda. Auslese jest tego najlepszym dowodem: w palecie znajdziemy suszoną morelę i trybulę, ale także miód akacjowy i przyprawy korzenne, nie zapominając o świetnym cytrusowym tle kwasowości, a to wszystko utopione w esencji. Palce lizać i pochylić czoło! Majstersztyk!
Egon Mueller zu Scharzhof to światowej klasy producent rislinga. Mimo, że szczep ten pochodzi z Francji to obecnie, od wielu lat, najlepsze rislingi powstają w Niemczech, a dokładnie w rejonie Mozell-Saar na łupkowych glebach, z których łupek dewoński daje niepowtarzalny mineralny charakter. To wino, bez względu na rocznik jest klasą w sobie. Szkoda, że jego cena powoduje niedostępność dla większości smakoszy wina. Jednak namawiam wszystkich, aby odłożyli troszkę grosza na to wino i przy ważnej okazji skosztowali, "niebo w gębie". Dodam tylko, że warto również pokusić się o BA lub TBA tego producenta (a właściwie twórcy wina). Ceny są niemal zaporowe, ale godzinę po wypiciu jeszcze w kubkach smakowych gra, coś wspaniałego.
Egon Mueller zu Scharzhof to światowej klasy producent rislinga. Mimo, że szczep ten pochodzi z Francji to obecnie, od wielu lat, najlepsze rislingi powstają w Niemczech, a dokładnie w rejonie Mozell-Saar na łupkowych glebach, z których łupek dewoński daje niepowtarzalny mineralny charakter. To wino, bez względu na rocznik jest klasą w sobie. Szkoda, że jego cena powoduje niedostępność dla większości smakoszy wina. Jednak namawiam wszystkich, aby odłożyli troszkę grosza na to wino i przy ważnej okazji skosztowali, "niebo w gębie". Dodam tylko, że warto również pokusić się o BA lub TBA tego producenta (a właściwie twórcy wina). Ceny są niemal zaporowe, ale godzinę po wypiciu jeszcze w kubkach smakowych gra, coś wspaniałego.
Twoje konto na Winezja.pl jest już połączone z innym numerem karty w programie Kocham Wino. Chcesz zaktualizować dane swojej karty? Napisz do nas: winezja@vino-klub.cz
OkCiasteczka są jak dobre wino - sprawiają przyjemność. Ta strona musi korzystać z ciasteczek aby świadczyć usługi na najwyższym poziomie. Dalsze korzystanie ze strony oznacza, że zgadzasz się na ich użycie.