Koniak Frapin Fontpinot X.O. 0.70 l 603237

Zdjęcie przedstawia produkt kategorii Koniak Frapin Fontpinot X.O. 0.70 l w wybranym roczniku, dostarczona butelka może odbiegać od przedstawionej na zdjęciu.

Koniak Frapin Fontpinot X.O. 0.70 l 603237

Francja, Grande Champagne
0.70 L korek
Koniak Kategoria
AOC Champagne Apelacja
614.99 zł

podstawowa

dostępność: Średnia
26 sprzedanych butelek
9.00 średnia ocen: 1 głosów

Opis Koniak Frapin Fontpinot X.O.

Historia rodziny Frapin sięga 1270 roku i już od dwudziestu pokoleń specjalizuje się w dziedzinie destylacji alkoholi mocnych. Rodzina posiada 200 ha nasadzeń winorośli w regionie Grande Champagne i jako pierwsza w historii połączyła alkohole z różnych lat, aby stworzyć idealny smak koniaku. Frapin XO Chateau de Fontpinot Grande Champagne. Ten jakościowy, doskonały koniak ma złoto-pomarańczową barwę jesiennych liści z ciepłymi refleksami. Skutkiem długiego dojrzewania minimum 6 lat jest subtelny, złożony, wyrafinowany bukiet pełen kandyzowanych owoców, marcepanu, orzechów laskowych i kwiatów pomarańczy. Ten koniak to istny rarytas dla wielbicieli tego rodzaju trunku - wystarczy dodać podczas degustacji odrobinę wody, aby odkryć całkowicie nowe smaki. W połączeniu z czekoladowym deserem odkrywa wanilię oraz nuty beczkowe. Przy wytrawnym daniu czy serach, zaskoczy długim, aromatycznym finiszem. Koniak Frapin Fontpinot X.O. zdobył srebrny i złoty medal na International Wine & Spirit Competition oraz wysokie noty od Wine Enthusiast czy Gilbert & Gaillard.

18°C TEMP. PODANIA
Gotowe do picia wiek
6 lat leżakowanie
Frapin Cognac producent

Charakterystyka Koniak Frapin Fontpinot X.O.

Delikatnie smak
Minerały i owoce aromat
Jedwab gładkość
Dobrze zbudowane budowa

Oceny użytkowników o: Koniak Frapin Fontpinot X.O.

Opinie ułatwiają wybór właściwego wina, dlatego weryfikujemy czy opinie zostały napisane przez osoby, które dokonywały wcześniej rezerwacji wybranej butelki. Weryfikacja nie obejmuje wszystkich opinii na portalu - zapoznaj się tutaj z zasadami dotyczącymi opinii.