Zdjęcie przedstawia produkt kategorii Whisky Jimsher Whisky from Tsinandali Cask 0.70 l w wybranym roczniku, dostarczona butelka może odbiegać od przedstawionej na zdjęciu.
podstawowa
Jimsher to gruzińska whisky wytwarzana zgodnie z klasyczną szkocką tradycją, a do jej produkcji wykorzystywane jest żyto oraz słodowany jeczmień. Została wyprodukowana przez Jimshera Chkhaidze. To trzyletni destylat, który następnie trafia na rok do beczek po winie Saperevi, Tsinandali czy też Brandy. To wszystko nadaje jej gładki i delikatny smak. W nosie początkowo wyczuwalny spirytus, który po krótkim czasie łagodnieje. Pojawia się wtedy beczka, owoce, białe wino, pieprz i przyprawy. Na podniebieniu jest łagodna z wyczuwalną nutą brzoskwini, moreli, przypraw, miodu i dębu. Finisz cierpki i rozgrzewający.
Twoje konto na Winezja.pl jest już połączone z innym numerem karty w programie Kocham Wino. Chcesz zaktualizować dane swojej karty? Napisz do nas: winezja@vino-klub.cz
OkCiasteczka są jak dobre wino - sprawiają przyjemność. Ta strona musi korzystać z ciasteczek aby świadczyć usługi na najwyższym poziomie. Dalsze korzystanie ze strony oznacza, że zgadzasz się na ich użycie.