Zdjęcie przedstawia produkt kategorii Wino Fratelli Alessandria Barolo DOCG w wybranym roczniku, dostarczona butelka może odbiegać od przedstawionej na zdjęciu.
podstawowa
Włoska legenda w najlepszym wydaniu, czyli szczep Nebbiolo z apelacji Barolo. Wino dojrzewa przez 36 miesięcy w beczkach ze slawońskiego i francuskiego dębu, by następnie przez jeszcze 6 miesięcy leżakować w butelkach. Efektem w kieliszku jest niezwykła symfonia aromatów, od dzikich jagód, przez wiśnie, czarną porzeczkę, prażone migdały, fiołki, biały pieprz i subtelny anyż. W ustach potężna i kompleksowa budowa skrywa ekspresyjną kwasowość i wyraziste taniny, pozostawiając bardzo długi i esencjonalny finisz. Długowieczne wino, które podczas lat dojrzewania w piwniczce będzie się zmieniać i rozwijać charakter w kierunku balsamicznego, dojrzałego doświadczenia. Doceniane przez wielu renomowanych ekspertów, mogące pochwalić się wysoką punktacją u Roberta Parkera, Gambero Rosso czy w Wine Enthusiast. Doskonałe na prezent dla osób ceniących wielkie wina.
Prawdziwie potężne, dobre barolo. Pełne tanin, maliny, skóra i fiołki w nosie, Dobre opicie narodzin dziecka ;)
Prawdziwie potężne, dobre barolo. Pełne tanin, maliny, skóra i fiołki w nosie, Dobre opicie narodzin dziecka ;)
Może już być nawet nieco nudnym nazywanie Barolo po raz kolejny królem Piemontu, królem Włoch czy nawet królem win. Ale jak inaczej, gdy mamy do czynienia z winem, o którym myśli się dłużej niż o życiu po kolejnym seansie filmów Paolo Sorrentino? Cały las owoców - maliny, jagody, jeżyny, wiśnie, porzeczki. Trochę migdałów, trochę orzechów. Klasyczne dla Nebbiolo fiołki i trochę przypraw. Nuty dębiny i dymu, zaczątek tytoniu. Potężna struktura pełna garbników i kwasowości. Wino długo się otwiera, a jego rozwój się dopiero zaczyna, warto jedną butelkę wrzucić do piwniczki na kolejnych parę lat i zobaczyć jak się zachowa na przestrzeni czasu. Trzy razy na tak.
Może już być nawet nieco nudnym nazywanie Barolo po raz kolejny królem Piemontu, królem Włoch czy nawet królem win. Ale jak inaczej, gdy mamy do czynienia z winem, o którym myśli się dłużej niż o życiu po kolejnym seansie filmów Paolo Sorrentino? Cały las owoców - maliny, jagody, jeżyny, wiśnie, porzeczki. Trochę migdałów, trochę orzechów. Klasyczne dla Nebbiolo fiołki i trochę przypraw. Nuty dębiny i dymu, zaczątek tytoniu. Potężna struktura pełna garbników i kwasowości. Wino długo się otwiera, a jego rozwój się dopiero zaczyna, warto jedną butelkę wrzucić do piwniczki na kolejnych parę lat i zobaczyć jak się zachowa na przestrzeni czasu. Trzy razy na tak.
Twoje konto na Winezja.pl jest już połączone z innym numerem karty w programie Kocham Wino. Chcesz zaktualizować dane swojej karty? Napisz do nas: winezja@vino-klub.cz
OkCiasteczka są jak dobre wino - sprawiają przyjemność. Ta strona musi korzystać z ciasteczek aby świadczyć usługi na najwyższym poziomie. Dalsze korzystanie ze strony oznacza, że zgadzasz się na ich użycie.