Wódka z winogron Armagnac Castarede Bas VSOP 0.70 l 601415

Zdjęcie przedstawia produkt kategorii Wódka z winogron Armagnac Castarede Bas VSOP 0.70 l w wybranym roczniku, dostarczona butelka może odbiegać od przedstawionej na zdjęciu.

Wódka z winogron Armagnac Castarede Bas VSOP 0.70 l 601415

Francja, Armagnac
0.70 L korek
Armagnac Kategoria
259.99 zł

podstawowa

dostępność: Wysoka
21 sprzedanych butelek
9.50 średnia ocen: 2 głosów

Opis alkoholu

Armagnac to najstarszy europejski winiak (naturalna wódka z winogron), jego krajem pochodzenia jest Francja. Armaniak powstaje w wyniku stałej destylacji białego wina, następnie jest leżakowany w dębowych beczkach, gdzie dojrzewa. W trakcie leżakowania wytrącane są związki taninowe, kolor nasyca się od bursztynowego po mahoniowy, dodatkowo armaniak nabiera aromatów wanilii i suszonych owoców. Do produkcji tego trunku używa się 10 ściśle określonych w przepisach szczepów, najważniejsze z nich to: ugni balnc, folle blanche, colombard i baco blanc. Po procesie leżakowania następuje mieszanie armagnaców z różnych partii. Według przepisów Armagnac z oznaczeniem VSOP (Very Superior Old Pale) to armaniak, którego najmłodszy winiak w mieszance musi leżakować 4 lata w dębowych beczkach. Armagnac Castarede Bas VSOP jest mieszanką winaków, które leżakują minimum 8 lat w dębowych beczkach. Charakteryzuje się głębokim bursztynowym kolorem, doskonałą klarownością oraz wolno spływającymi po kieliszku łzami. Smak odzwierciedla przyjemny i owocowy aromat z delikatnymi nutami pieprzu, kokosa, orzechów włoskich w miodowej glazurze oraz śliwkowym finiszu. Wódka z winogron Castarede Bas VSOP otrzymała w 2013 roku podwójne złoto w San Francisco na World Spirits Competition.

16-18°C TEMP. PODANIA
Gotowe do picia wiek
tak leżakowanie
S.A ARMAGNAC CASTAREDE producent

Charakterystyka

Delikatnie smak
Owoce z beczką aromat
Gładkie gładkość
Dobrze zbudowane budowa

Oceny użytkowników o: Wódka z winogron Armagnac Castarede Bas VSOP

Każda opinia ułatwia wybór właściwego wina Tobie i innym Klientom
10ocena
18.11.2021

Takie destylaty można degustować bez końca. Niesamowicie kompleksowe, a przy tym eleganckie i harmonijne. Nuty kokosa i orzechów wybijają się na pierwszym planie, na podniebieniu również pojawia się akcent śliwki w czekoladzie i przypraw. Długie, esencjonalne, a przy tym jedwabne w swojej strukturze. Taka kreacja to już sztuka.