Odc. 2: Łączenie wina z...
Porady
28.02.2012

Odc. 2: Łączenie wina z...

Autor posta Zespół Winezja
Zespół Winezja

0/10

Drodzy goście Winezja.pl! Zapraszamy Was na sommeliersko-kulinarny odcinek o łączeniu wina ze słonymi potrawami! W tym i w kolejnych odcinkach poznacie praktyczne sposoby, jak radzić sobie z piciem wina w towarzystwie smaków kwaśnych, pikantnych… i wielu innych.



Powiązane artykuły

Porady
10/10
27.06.2022

Wino Różowe: Znajdź swój styl Rose

Wina różowe o bajkowych nazwach na etykiecie tj. rose, rosado, rosato, blush wine, pinkish powstają w wyniku krótkiej maceracji skórek czerwonych winogron. Wina te produkowane są w każdym kraju winiarskim, z niemal wszystkich odmian winogron. Dzięki łączeniu cech win białych i czerwonych: dobrej kwasowości, mocnym i trwałym aromatom oraz lekkiej strukturze wykazującej jednak delikatną taniczność, są winami wszechstonnymi, łatwo łączyć je z szeroką gamą potraw, dopasować do gustu wielu entuzjastów win i różnych okazji.